Zaterdag 29 juli | Wallaroos

Wallaroos (°2014) vond zijn oorsprong in de Academie van Brugge. Naar aanleiding van de editie ArtRock 2012 werd een gelegenheidsband opgericht onder de naam Last Infamous International Playboiz.

De naam is geenszins een verwijzing naar een rugbyploeg Downunder. Eerder dient de oorsprong van de naam gezocht te worden in kringen van marginale en aan de rand van de samenleving zich begevende enkelingen die in de jaren tachtig en negentig de trotse bezitter waren van een so-called Honda Wallaroo. Deze mobilette was de grote uitdager van de Peugeot Fox en onderscheidde zich van de spuuglelijke kleurtinten. Het feit dat Wallaroos in de terminusstad Eeklo repeteert doet het plaatje kloppen.

Wallaroos is behoorlijk ondefinieerbaar. De band kent zowel invloeden uit de jaren 50 Rhytm and Blues, zelf zien ze dit meer als Rhytm and Booz. En uit de Punk. Gevraagd naar namen en verwijzingen is het werkelijk een complex kluwen. Zelf geraakt de band niet verder dan het te benoemen als Provinciebilly, al was het maar omdat de meerderheid van de bandleden geen uitstaans hebben met de stedelijke context. Als invloed wordt spontaan geen enkele naam geciteerd, lees : zowel Powermad als Willy Lustenhouwer zijn mogelijks een inspiratiebron geweest.

Wallaroos staan garant voor een originele inkleding op de Bühne en houden van een stevige verkleedpartij. Steevast brengen zij een crew mede die er ook visueel en culinair wat probeert van te bakken.”

Stay tuned voor de volledige line-up!

Picture of Wallaroos