Zaterdag 27 juli | The Scabby Knees

Vanuit een persoonlijke strijd ontstonden The Scabby Knees, een poppunkband uit Westerlo, opgericht door Teun Van Aerschot, voormalig leadzanger van bands als Break of Day en Generation 84.

Met invloeden van bands zoals The Priceduifkes en The Real Danger, evolueerde het geluid al snel naar een melodieuze stijl. Samen met getalenteerde muzikanten Joren Mesens, Tim Dries en Jeff Van Asten, vormde Teun een band die direct vonken gaf door hun gedeelde muzikale passie.

Met de hulp van Stijn Debontridder werden de nummers voorzien van extra smaak en lagen. Gitarist Robin Leys voegde daar zijn kenmerkende stijl aan toe met melodieuze solo’s en licks. Het resultaat? Het debuutalbum ‘Fragments’, een krachtige verzameling van 12 nummers die doen denken aan de energie van ‘Hard Rock Bottom’ uit het No Use for a Name tijdperk.

Hun nummers bevatten een mix van melancholie en een unieke positieve kijk op het leven. Deze zwevende positiviteit in het aangezicht van tegenslag is zeldzaam en maakt dit album de perfecte soundtrack voor een zomeravond met wat Cuba libres en een schijfje citroen.